Thursday , February 29 2024

Blackstar – nytt album från David Bowie 2016?

Enligt ännu obekräftade rykten jobbar den störste av de stora legenderna, Mr. David Bowie, på en ny skiva.

Albumet, som i så fall skulle bli Bowies tjugofemte studiofullängdare, går under arbetsnamnet Blackstar och är planerat att släppas den 8 januari 2016, vilket också är den Brixton-födde gentlemannens sextionionde födelsedag.

Bowie2

Enligt vissa utsagor kommer albumet att bestå av ”långa, jazzinfluerade låtar med ett Kraftwerk-liknande beat”. Enligt andra utsagor kommer vi att bjudas på ”gregorianska körer, varma soulstämningar och märkliga elektroniska ljud”.

Oavsett vilket, låter det mycket spännande. Det enda tillgängliga smakprovet hittills, musiken till tv-serien ”The Last Panthers”, ger mycket riktigt mersmak. Tack, David, för att du fortfarande utmanar och förvånar oss!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Bowie-hyllningskonsert med Billy Corgan och Trent Reznor

Praktiskt taget alla artister Zero Magazine skriver om är, direkt eller indirekt, influerade av David …