Close Quarters – Always Alot, Never Little

Review Overview

Betyg - 5

5

Partyrock av beprövad sort får ännu en vedklabb i elden.

User Rating: Be the first one !
Close Quarters - Always Alot, Never Little, omslag
Skivbolag: Rootsy / Warner Music

Man har hört det förut. Alltför många gånger. Från Los Angeles sleazescen på 80-talet till Backyard Babies actionrock på 90-talet och Hardcore Superstar på 00-talet. Close Quarters medför inget nytt på sitt andra album, Always Alot, Never Little, och dessvärre inget eget heller.

Staffan Österlind och Micke Fässberg har tillsammans med Close Quarters producerat bandets nya platta och fått till ett rent ljud, med kraftfullt tryck. Både mina öron och högtalare gillar soundet. Man har plockat in gästartister som Spike (från The Quireboys) och Pontus Snibb (från Bonafide och Pontus Snibb 3), som tillsammans sjunger på ”Friday feeling”, samt Lars Risberg som lirar blås på ”Broken wings”. Inledande låten ”The boys are back” är skriven tillsammans med Backyard Babies Nicke Borg och ingenting på plattan är dåligt i vanlig mening. Däremot är det väldigt anonymt och bristen på egensinne och originalitet är stor. Jag förstår att det måste vara skitsvårt att utmärka sig inom en genre som blivit så sönderspelad och överexploaterad under flera decennier, och live spelar det kanske inte så stor roll då bärsen ska skvätta, nävarna ska hamra lufttrummor, nattlig partner ska raggas upp och publiken är nöjd bara det är gott partyös från scenen, vilket Vadstenagruppen tveklöst levererar. Men frågan kvarstår: varför ska jag köpa en skiva med ett band som låter som så många andra och vars låtar bara i undantagsfall är starka nog att sätta sig i skallen? Den frågan besvaras inte av Always Alot, Never Little. Men jag tycker att bandet ska tänka på saken till nästa släpp. Musikalitet och energi finns redan. Vad som krävs nu är det där lilla extra som får Close Quarters att sticka ut och inte fortsätta vara ett band i mängden.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!