Monday , January 30 2023

Jimmy Bölja spelar in en heavy metal-skiva

Jimmy Bölja, den kreative mannen från Töreboda som Zero nyligen gjorde en stor intervju med (läs den här) fortsätter att utmana musikvärlden med sitt egensinniga skapande.

Bolja2-290x300

Hans senaste projekt är en heavy metal-skiva, baserad på gitarrsamplingar. Jimmy har redan låttitlarna klara och har onekligen hittat den rätta stämningen (eller vad sägs om “The Forbidden Iron Claw”…) Nu ska bara musiken och texterna skrivas, vilket inte bör vara några större svårigheter för den ständigt skapande Jimmy.

1908087_10153529637849396_4685638194487241695_n

Som en liten aptitretare till projektet bjuder Jimmy på en Twisted Sister-cover. Dee Snider får akta sig, för den här versionen är tung! Stay Hungry, alla Zero-läsare, och missa inte herr Böljas fortsatta framfart…

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jimmy Bölja – en sann kultartist

Han går sin egen väg, skapar originell pop med smått dadaistiska texter och vill gärna …