Jimmy Bölja spelar in en heavy metal-skiva

Jimmy Bölja, den kreative mannen från Töreboda som Zero nyligen gjorde en stor intervju med (läs den här) fortsätter att utmana musikvärlden med sitt egensinniga skapande.

Bolja2-290x300

Hans senaste projekt är en heavy metal-skiva, baserad på gitarrsamplingar. Jimmy har redan låttitlarna klara och har onekligen hittat den rätta stämningen (eller vad sägs om “The Forbidden Iron Claw”…) Nu ska bara musiken och texterna skrivas, vilket inte bör vara några större svårigheter för den ständigt skapande Jimmy.

1908087_10153529637849396_4685638194487241695_n

Som en liten aptitretare till projektet bjuder Jimmy på en Twisted Sister-cover. Dee Snider får akta sig, för den här versionen är tung! Stay Hungry, alla Zero-läsare, och missa inte herr Böljas fortsatta framfart…

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Jimmy Bölja – en sann kultartist

Han går sin egen väg, skapar originell pop med smått dadaistiska texter och vill gärna …