Tuesday , February 7 2023

Ny singel från A-ha: “Under The Makeup”

A-ha

Norska A-ha tog en paus på obestämd tid 1994, men gjorde en storstilad comeback sex år senare. Sedan splittrades gruppen 2010, efter en avslutad världsturné. Detta kändes definitivt och de flesta trodde att livalbumet Ending On A High Note skulle bli trions sista släpp.

Men ”tredje gången gillt” verkar gälla för Morten Harket och hans mannar. A-ha återförenades nämligen (igen) i våras och nyligen avslöjades att ett nytt album, Cast in Steel, kommer i början av september.

Under The Makeup

Ett första smakprov från den nya skivan finns nu att lyssna på. Alla vänner av norsk popmelankoli rekommenderas att låna sina öron till ”Under The Makeup”.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

a-ha – dubbelt filmaktuella

Undrar någon kanske vad Norges största och främsta popband pysslar med? Jo, a-ha har tillbringat …