Rapport från Zerodelegationen i Wien

Det är fredag kväll och vi i Zerodelegationen är åter på Senator hotel Vienna som är vårt camp i 4 dagar. Vi har varit ute och gjort den kulturella delen av Wien idag. Vi passade på att besöka det fantastiska Schloss Schönbrunn med en imponerande slottspark. Vi var också med på en speciell apfelstrudel-show:

Strudelshow på Slottet Schönbrunn.
Strudelshow på Slottet Schönbrunn.

Därefter besökte vi Stephansdomen och “Mozart Haus” (hans bostad i Wien). Mycket lärorikt och intressant. Han har ju också producerat en och annan “hit”…

En av Mozarts odödliga klassiker.
En av Mozarts odödliga klassiker.

Hotellbokningen blev en lyckträff, bara 600 m från Euro Club där de ESC-invigda från hela Europa träffas på nätterna för att fira/sörja och minnas/glömma. Men det är som vanligt sena vanor när det gäller ESC. Runt kl 01.00 börjar publiken dyka upp på Euro Club som i Wien är lokaliserat i ett ölbryggeri. Men vi undrar lite vad Österrike är för land då det där med kortbetalning inte är någon självklarhet, speciellt inte på Euro Club som säger “cash only” och kvitto såg vi inte i baren heller. Skärpning!

Ottakringer brygeri
Ottakringer brygeri
Zero har sagt att det står mellan Norge och Sverige i morgon så bäst att hålla koll på sina närmsta konkurrenter.
Zero har sagt att det står mellan Norge och Sverige i morgon så bäst att hålla koll på sina närmsta konkurrenter.
FullSizeRender-2
Planskiss över bryggeriet/Euro Clubs olika dansgolv. En labyrint!
Dansgolvet "The Voice" som spelade klassisk schlager. Medan Zero var där hans tex både Euphoria och en upptempo Undo spelas.
Dansgolvet “The Voice” som spelade klassisk schlager. Medan Zero var där spelades både Euphoria och en upptempo Undo.

Sista anhalt denna fredag blev Rathausplatz AKA Eurovision Village. Det lite dystra vädret gör att det är lite återhållsamt men så här såg det ut idag på eftermiddagen.

Eurovision Vilage, Rathausplatz Wien.
Eurovision Village, Rathausplatz Wien.

Nu blir det lite vila och vid 01 är vi på klubben igen. I morgon den stora dagen. Ska vi tro spelbolagen så kan vi sova lugnt för där verkar Måns klart ta hem det! Vad säger ni?

 

Måns från semin på Youtube

Om Johannes Appeby

Musikintresset tog fart 1990 i och med Violatorkonserten i Scandinavium. Kraftwerk -91 på Olympen i Lund var ytterligare en viktig milstolpe. Därefter fostrad på Arvikafestivalen 1993-2010. Varit med på Zynthec/Zero-resan sedan starten -94 som bland annat lay outare, skribent och kameraman.

Kolla även

Samtliga Eurovison-finalister klara, här är hela listan

Här i Wien har vi nu precis avslutat semifinal 2 och det var hyfsad stämning …