Eddie Bengtsson, Grå

Eddie Bengtsson i radioprogrammet Electrodynamik

Urban vs. Eddie – den grymmaste elektroniska “battlen” i mannaminne!

Vad gör alla vänner av elektronisk popmusik på torsdag, den 14 maj, mellan klockan 19 och 21? Jo, de ställer in sina mottagare på det makalösa programmet Electrodynamik och viger kvällen åt  “Radioaktivität”.

Bakom programmet Electrodynamik står Urban Jürgensen, som förutom att driva musikklubben Arnold i Lund på 90-talet även gjort sig ett namn på den elektroniska scenen som den eklektiske DJ Zoolook. När ”Urban Zoolook” är i farten finns det inga begränsningar. Det blir elektronisk musik från alla årtionden och av alla spännande varianter.

På torsdag bjuder Urban dessutom, som pricken över “i”, på en celeber gäst i studion. Ingen mindre än den svenska elektropopens gudfader, även känd som den moderna poptronicans främste låtsnickrare, är på plats: Eddie Bengtsson!

Förutom en intervju, där Urban och Eddie diskuterar syntetiska toner och maskiner, blir det även en “DJ-battle”, där de båda herrarna försöker överträffa varandras kunskaper om “elektronisk rymddisco”.

Urban-lite-av-2015-040-webb
Urban Jürgensen 

Radio Electrodynamik, 14 maj:

Timme 1: “Så in i Norden” (elektronisk musik från Skandinavien). Intervju med Eddie Bengtsson (Page, Sista Mannen På Jorden m.m.)

Timme 2: “Space is the Place” (elektronisk musik med rymdkoppling).  DJ-battle: Urban vs. Eddie

Hur rattar man då in detta delikata örongodis? Jo, stationen ifråga är Ystads närradio, Radio Active, som nås via följande länk:

http://radioactiveystad.se/program/electrodynamik/

Urban och Eddie. Rymddisco, elektropop och mängder med briljans. Det här får ni inte missa!

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

First Hour – ny experimentell elektronisk samlingsplatta

Det slutna sällskapet Electronically Yours består till stor del av musiker med ett gemensamt intresse …