Sunday , December 4 2022
Eddie Bengtsson, Grå

Eddie Bengtsson i radioprogrammet Electrodynamik

Urban vs. Eddie – den grymmaste elektroniska “battlen” i mannaminne!

Vad gör alla vänner av elektronisk popmusik på torsdag, den 14 maj, mellan klockan 19 och 21? Jo, de ställer in sina mottagare på det makalösa programmet Electrodynamik och viger kvällen åt  “Radioaktivität”.

Bakom programmet Electrodynamik står Urban Jürgensen, som förutom att driva musikklubben Arnold i Lund på 90-talet även gjort sig ett namn på den elektroniska scenen som den eklektiske DJ Zoolook. När ”Urban Zoolook” är i farten finns det inga begränsningar. Det blir elektronisk musik från alla årtionden och av alla spännande varianter.

På torsdag bjuder Urban dessutom, som pricken över “i”, på en celeber gäst i studion. Ingen mindre än den svenska elektropopens gudfader, även känd som den moderna poptronicans främste låtsnickrare, är på plats: Eddie Bengtsson!

Förutom en intervju, där Urban och Eddie diskuterar syntetiska toner och maskiner, blir det även en “DJ-battle”, där de båda herrarna försöker överträffa varandras kunskaper om “elektronisk rymddisco”.

Urban-lite-av-2015-040-webb
Urban Jürgensen 

Radio Electrodynamik, 14 maj:

Timme 1: “Så in i Norden” (elektronisk musik från Skandinavien). Intervju med Eddie Bengtsson (Page, Sista Mannen På Jorden m.m.)

Timme 2: “Space is the Place” (elektronisk musik med rymdkoppling).  DJ-battle: Urban vs. Eddie

Hur rattar man då in detta delikata örongodis? Jo, stationen ifråga är Ystads närradio, Radio Active, som nås via följande länk:

http://radioactiveystad.se/program/electrodynamik/

Urban och Eddie. Rymddisco, elektropop och mängder med briljans. Det här får ni inte missa!

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

First Hour – ny experimentell elektronisk samlingsplatta

Det slutna sällskapet Electronically Yours består till stor del av musiker med ett gemensamt intresse …