Agent Side Grinder – Alkimia

Review Overview

Betyg - 9

9

En djävulskt tung bas driver igång Alkimia. Agent Side Grinder har gjort det igen: en utmärkt platta alltså!

User Rating: Be the first one !
Agent Side Grinder - Alkimia, omslag
Skivbolag: Progress Productions

Sedan debutalbumet Hardware och liveplattan som kom ut året efter den, har sången blivit mycket bättre och mer stabil, låtarna är mer homogena, melodierna vackrare och mer grandiosa, medan svärtan och den uppgraderade 80-talsatmosfären fortfarande är intakt på Alkimia.

Låtar som ”For the young” och ”This is us” är melodiösa och graciösa, men ändå mörka och tunga biljetter direkt tillbaks till det tidiga 80-talets våg av synt- och depprockband. Men allra vackrast på skivan är tveklöst ”Giants fall” som borde bli en hit på alla listor med existensberättigande! Hårdast och vildast är dock ”Hexagon”, men med stark konkurrens av inledande ”Into the wild” och tunga ”Last rites”. Agent Side Grinder har en innerlig och explosiv intensitet i allt de gör, och som lyssnare är det närmast omöjligt att värja sig för bandets brutala framfart och totala brist på blygsel och försynthet. Den här musiken tar helt enkelt för sig, den inte bara ska fram, den måste fram, och Gud nåde den som står i vägen. Hoppas nu att vi inte behöver vänta lika länge på gruppens nästa album som vi fick göra på Alkimia, även om det är värt att vänta varenda minut det tar. Och givetvis ska Agent Side Grinder ses igen när de nu i april drar igång Europaturnén med att lira på Debaser Medis.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!