Friday , November 27 2020

Spark – Spektrum

Review Overview

Betyg - 7

7

Intensiv, högenergisk upplevelse, bestående av elva spår.

User Rating: Be the first one !
Spark - Spektrum, omslag
Skivbolag: Progress Productions / Border Music

Trots att Spark förlorade sin sångare 2013 fortsätter den elektroniska musiken att pumpa. Istället för Stefan Brorsson sjunger således en massa gästartister på Spektrum så som Spetsnaz, Patenbrigade, Biomekkanik, NZ, Wolff, Leather Strip, Blitzmaschine, Substaat, Dupont, Pouppée Fabrikk, NordaR och Xenturion Prime.

Detta ger skivan en känsla av samlingsplatta med en massa olika artister och sångtexter framförda på ett flertal språk, istället för en skiva, skapad av en specifik artist eller band. Och det kan ju vara på gott eller ont förstås. Variationen blir naturligtvis större med olika röster vid mikrofonen, men ”bandkänslan” och det homogena helhetsintrycket försvinner samtidigt. Hur som helst förblir Spektrum en intensiv, högenergisk upplevelse, bestående av elva spår (mitt ex. som recenseras här), men som också finns utgiven med en sjuspårs bonusdisk. Avslutande ”Momentum” med Substaat är en ballad, men annars är det mest högtryck som gäller då Spark framför sin mix av EBM och syntpop. Redan med ”Infectious” drar svänget igång och visar var skåpet ska stå. Därefter fortsätter det dansanta maskineriet att ljuda i snabba, orubbliga låtar som ”Nordost”, ”Dysfunctional” och tunga ”Weit voraus”. Ett par andra spår som tilltalar mig mycket är ”Fashion” som bränner sig fast i skallen tämligen fort, och hårt taktfasta ”Mittsommernacht” som kan välta en elefant med sin bombastiska framfusighet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Spark - Maskiner

Spark! – Maskiner

Första hälften av 2016 har hittills varit ett mycket bra skiv-år för hård elektronisk musik …