Thursday , August 11 2022

Claus Larsen och Mirland bildar hardcore-duon Gusten

Å ena sidan har vi Claus Larsen, som med sitt Leæther Strip skapat tunga klubbhits som ”Japanese Bodies” och ”Evil Speaks”. 

Å andra sidan har vi Mirland, som ligger bakom projekt som Am Tierpark, Bitter Distrust och M73.

Rimligen borde de göra EBM eller mörk elektronisk pop tillsammans, eller? Nej, inte i detta fallet. I deras nya band, Gusten, lyser syntljuden med sin frånvaro. Istället är det punk och hardcore som gäller!

Ett självbetitlat debutalbum kommer i maj och redan nu bjuds det på en försmak i form av ”High Horse”. Det är bara att headbanga loss!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!