Claus Larsen och Mirland bildar hardcore-duon Gusten

Å ena sidan har vi Claus Larsen, som med sitt Leæther Strip skapat tunga klubbhits som ”Japanese Bodies” och ”Evil Speaks”. 

Å andra sidan har vi Mirland, som ligger bakom projekt som Am Tierpark, Bitter Distrust och M73.

Rimligen borde de göra EBM eller mörk elektronisk pop tillsammans, eller? Nej, inte i detta fallet. I deras nya band, Gusten, lyser syntljuden med sin frånvaro. Istället är det punk och hardcore som gäller!

Ett självbetitlat debutalbum kommer i maj och redan nu bjuds det på en försmak i form av ”High Horse”. Det är bara att headbanga loss!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!