Saturday , January 28 2023

BURG – “Prediktor”

På Jouni Ollilas imponerande CV hittar vi EBM-bandet Pouppée Fabrikk, elektropopkonstellationen Mr Jones Machine och industriprojektet MZ412. 

På senare år har hans huvudsakliga fokus varit BURG, som gör vacker och experimentell techno. 

Jouni jobbar nu på det kommande albumet Pendulum Swing, som är planerat till  slutet av januari. 
– Många av låtarna på albumet är influerade av den långvariga isolering vi alla fångades i, när vi såg världen sakta dö utanför våra fönster. Som en pendelklocka som tickar, ett tecken på tiderna säger oss att slutet är nära, berättar han.

Redan nu kan vi lyssna på en albumteaser och singeln ”Prediktor” via Bandcamp. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Spark - Spektrum, omslag

Spark – Spektrum

Trots att Spark förlorade sin sångare 2013 fortsätter den elektroniska musiken att pumpa. Istället för …