Wednesday , May 22 2024

Slangbella – Kött och blod

Review Overview

jovars. - 5

5

Musiken är både snäll och hård och Anders verkar vara både naiv och pretentiös på samma gång.

User Rating: Be the first one !
Slangbella - Kött & blod, omslag
Skivbolag: Smilodon

Slangbella, eller Anders Alexander (Även medlem i electrorockarna Alice In Videoland) är mannen som står bakom namnet som arbetar enligt devisen “pop på svenska med grus och hjärta”. Grus ja, hjärta ja, men pop…det vetifasiken. Snarare punkig rock, med visst inslag av pop, skulle jag nog säga.

Debuten “Slangbella Was Here” kom 2012 och nu i höstas kom uppföljaren “Kött och blod”, och jag har svårt att veta vad jag egentligen tycker. Musiken är både snäll och hård och Anders verkar vara både naiv och pretentiös på samma gång. Jag borde gilla den småskitiga rocken, men tycker samtidigt den låter simpel. Jag brukar gilla folk som sjunger på skånska, men denna gång är jag kluven. Det är inte dåligt, men heller inte riktigt bra. Så jag sätter ett mittenbetyg och lyssnar på något annat ett tag innan jag blir knäpp. Sen kanske jag återvänder till Slangbella så småningom och ger honom en ny chans.

Om Tobias Pettersson

Kolla även

And One, Backlash och Alice in Videoland till SAMA 2004.

Scandinavian Alternative Music Awards arrangeras återigen i ny lokal. Den här gången sker prisutdelningen, konserterna …