Wednesday , July 24 2024

And One, Backlash och Alice in Videoland till SAMA 2004.

Scandinavian Alternative Music Awards arrangeras återigen i ny lokal. Den här gången sker prisutdelningen, konserterna och festligheterna på Trädgår’n i Göteborg, fredag 2 april 2004.

KONSERTERNA
Det blir sammanlagt tolv konserter på SAMA 2004. Alice In Videoland, And One, Backlash, Panzerveps, Slagsmålsklubben och Sophie Rimheden är hittills klara. (Artistinfo nedan.) Ytterligare sex artister tillkommer på de tre scenerna.

BILJETTERNA
Intresset för SAMA växer markant för varje år vilket speglas i biljettåtgången; SAMA 2003 var utsålt redan elva veckor före arrangemangets datum! Lördag 1 november startar försäljningen till SAMA 2004. Biljetterna kostar 350 kronor plus förköpsavgift och säljs på SAMAs hemsida www.sama.mu samt på Ticnet www.ticnet.se.

OMRÖSTNINGEN
Genom SAMA-omröstningen utses skandinaviens bästa nykomling, låt, album och artist inom synthgenren. SAMA-omröstningen startar 1 januari och vem som helst får lov att rösta på vad som helst. Zero Music Magazine sköter SAMA-omröstningen via sin hemsida www.zeromagazine.nu. Zeros redaktion ger också ett antal frivilliga förslag att rösta på i respektive kategori. Vinnarna presenteras vid prisutdelningen på Trädgår’n i Göteborg, fredag 2 april 2004.

HEMSIDAN
På SAMAs hemsida www.sama.mu kan man hitta info, läsa om artisterna, delta i forumet, tävla om åtråvärda priser och följa nedräkningen till SAMA 2004.

ARTISTINFO

ALICE IN VIDEOLAND [SE] Malmös mest omtalade nykomling, Alice In Videoland, kombinerar syntbas, akustiska trummor och skruvade datorspelsljud med tuff attityd och intensiv kvinnosång. Under sommaren och hösten har kvartetten uppmärksammats för singlarna “Dance with me” och “The bomb” och sin synnerligen dynamiska liveshow. I november väntas fullängdaren “Maiden voyage”. (National/Bonnier Amigo)

AND ONE [DE] And Ones senaste album “Aggressor” (gruppens åttonde) är det första med uteslutande tyska texter eftersom sångaren Steve Naghavi vägrar sjunga på samma språk som George W Bush, aggressorn. Steve, som återförenades med originalmedlemmen Chris Ruiz samt Gio van Oli 2001, kommer till Sverige i vår som en av höjdpunkterna på SAMA. (Virgin)

BACKLASH [SE] Efter avstampet i Lidköping 1998 har Backlashs originalmedlemmar Niklas Lundqvist och Oskar Lygner gått från att programmera spännande instrumental electropop via kvinnofrontade pop med elektroniska ljudlandskap till att nu servera fräsch och melodisk synthpop med sångaren Erik Thorstensson bakom mikrofonen. Trion arbetar i skrivande stund med sitt andra, ännu obetitlade album. (Memento Materia/Border)

PANZERVEPS [NO] Sedan utgivningen av Panzerveps debutplatta, “Bastardlove”, har Oslosönerna Halvard Djupvik och Alex Jarlev lovordats i den nischade musikpressen. Panzerveps förtjänar verkligen uppmärksamhet för sin professionella framtoning och sina starka sånger och Det här är högklassig syntpop med en mörkare udd konstaterar nättidningarna Release respektive Moving Hands. SAMA är stolta att kunna presentera Panzerveps första Sverigespelning. (Angel/Hot Stuff)

SLAGSMÅLSKLUBBEN [SE] Minns du de simpla men charmiga låtarna från Commodore 64- och de tidiga Nintendo-spelen? Slagsmålsklubben återskapar dessa i sin värld av instrumental indie-syntpop. Med über-analoga syntar, medryckande melodier, snabbt tempo, värme, känsla och massor av humor, ger Björn, Frej, Hannes, Joakim och Joni genreledande Pluxus något att bita i. Slagsmålsklubbens konsert på Arvikafestivalen 2003 var så festlig att vi inte kunde låta bli att bjuda in dem till SAMA. (Beat That!/Border)

SOPHIE RIMHEDEN [SE] Glitch-pop, distorted-disco, electro-bleep-funk? Sophie Rimheden från Stockholm arbetar på ett nytt sätt med ljud, röster och melodier. På senaste albumet “Hi-fi” presenteras de coolaste, funkigaste och mest uppfuckade danslåtarna på dagens elektroscen. Om du inte redan gjort det är det hög tid att upptäcka denna electronicans prinsessa på SAMA. (Mitek/Hot Stuff)

Med reservation för eventuella ändringar.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Subkultfestivalen

Subkultfestivalen 2023 – Nedräkning 3, 2, 1…

Ni minns hur det var när man var liten och gick och längtade efter att …