Saturday , June 22 2024

Beatrice Eli – Die Another Day

Review Overview

jovars. - 7

7

Helt okej, och bitvis riktigt bra.

User Rating: Be the first one !
Beatrice Eli - Die Another Day, omslag
Skivbolag: Razzia Records

Ett av de hetare svenska popnamnen under hösten har varit Beatrice Eli. Hon är cool, hon är spännande, hon har bra låtar och har börjat få uppmärksamhet utomlands.

Har man bara hört de vrålstarka hitsen “Girls” och “Moment of clarity” är det lätt att tro att vägen till framgång ligger utstakad för Farstatjejen, men så enkelt blir det nog inte. Fullängdaren har större bredd och visar upp fler sidor av Eli. Alla kanske inte gillar Kate Bush-influenser och ballader, men jag tycker att Eli klarar mixen bra. Alla låtar håller inte samma höga standard, men som helhet är det en helt okej, och bitvis riktigt bra, debutplatta hon fått ur sig. Och den gamla “Violent silence” är fortfarande bra, men det var synd att hon inte behöll EP-versionen som är bland det grymmaste jag hört på senare år.

Om Tobias Pettersson