Wednesday , July 24 2024

Zero TV – P3 Guld 2015

De senaste 13 åren har P3 Guld blivit ett av de viktigaste musikhändelserna, Zero har varit på plats samtliga år och 2015 är inget undantag. Precis som de senaste åren tog vi kameran under armen och sprang ner till Scandinavium i Göteborg för att intervjua de intressantaste vinnarna och några besökare på efterfesten.

I år hade Sveriges främsta musikkanal P3 nya artister i fokus . Något som verkligen lyfte galan, och i Timbuktus frånvaro (som fått på tok för mycket utrymme i kanalen) kändes allt väldigt fräscht.

Timbuktu fick självklart sitt pris trots sin frånvaro vilket ledde till galans roligaste tacktal då vännen och P3-kollegan Christer Lundberg tog emot priset. Christer passade på att säga att det här var hans enda chans att få gå upp och ta emot priset för årets artist och syftade så klart på sin egen artistkarriär i bandet Universal Poplab. Tyvärr klippte någon ovan redigerare bort detta i TV-sändningen. Kanske en anledning till varför man ska se galan live på plats.

Spännande är att P3 väljer programledare som är relativt orutinerade, denna gång Tina Mehrafzoon som tillsammans med den något mer erfarne Kodjo Akolor gjorde en okej insatts. Störst intryck gjorde nog ändå artistframträdandena av Say Lou Lou, Little Jinder och Galantis men störst jubel fick Linda Pira som blev kvällens drottning med två priser.

P3 Guld – Alla vinnare

  • Årets artist: Timbuktu
  • Årets grupp: First Aid Kit
  • Årets nykomling: Tove Lo
  • Guldmicken: Veronica Maggio
  • Årets dans: La Fleur
  • Årets hiphop/soul: Linda Pira
  • Årets pop: Beatrice Eli
  • Årets rock/metal: Crucified Barbara
  • Årets låt: “Knäpper mina fingrar (Remix)” – Linda Pira

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Här är de nominerade artisterna till P3 Guld 2018

Nu är nomineringarna klara till P3 Guld-galan 2018. Publiken kan vara med och rösta fram …