Tuesday , April 23 2024

Record Store Day 2015

Record Store Day 2015Den numera traditionella branschdagen Record Store Day är avsedd att främja fysiska skivbutiker och hålls i år på lördag den 18 april.

Bland årets specialutgåvor på vinyl märks namn som Johnny Marr med sin cover på Depeche Modes “I Feel You” samt Bruce Springsteen, Red House Painters, Beatrice Eli, Nina Persson, Tracey Thorn, Foo Fighters och många fler.

Runt om i landet kommer svenska artister att uppträda live hos medverkande skivförsäljare. På Pet Sounds i Stockholm spelar Johan Kinde, Weeping Willows och Anna Järvinen. I Göteborg framträder Kristofer Åström, Ebbot, Kingdom of Evol med flera.

Läs mer på Record Store Days officiella hemsida.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Manic Street Preachers återutger Chemical Brothers-samarbete för välgörenhet

Eller Dust Brothers, om man så vill.