Wednesday , February 1 2023

Red Mecca – Covered With Rain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Massproduktion / Playground Music, betyg: 8]

Norrländska Red Mecca är tillbaka med Covered With Rain, som är uppföljare till You Were Never Here, som kom 2013. Duon består av Jan Strandqvist (Brända Barn, Fodringsfulla Gäster m.fl.) som skriver merparten av musiken, och Frida Madeleine som sjunger likt ett magiskt väsen. Hon har också skrivit samtliga texter. Tyvärr medföljer inte dessa i tryckt form, vilket känns som en liten miss, då orden inte alltid är lätta att uppfatta. Tillsammans gör paret i alla fall en stilfull, vemodig, sökande men rytmisk och medryckande elektronisk popmusik, som ibland blöder av nerv och pumpar av pondus. Det hela är väldigt snyggt, ja nästan elegant, och som lyssnare är Covered With Rain lite som att gå ner sig i kvicksand. Den suggestiva musiken suger in och drar en nedåt, djupare och djupare in i ljudbilden, till dess att man befinner sig i dessa känslor och de atmosfärer som skapats någonstans där uppe i landets norra delar. Tack vare spår som “Her name was emergency” och “Call me up” som bryter friskt mot det stillsamma och vemodiga, har Covered With Rain blivit en variationsrik och spännande platta. Alltför många gör vemodig syntpop och shoegazing utan att vidga ramarna, och visst kan det vara fint och mysigt när man är på sådant hösthumör, men tack vare Red Meccas vilja och mod att gå vidare, experimentera med andra känslor och rytmer, samt att hitta en naturlig sfär där dessa mixade emotionella uttryck passar ihop, har också Covered With Rain blivit något mer och större, förmodligen även mer långlivat, än många av konkurrenternas snarlika, men mer strömlinjeformade sorger och bedrövelser.

Om Webbmaster

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …