Wednesday , February 28 2024

Seaweed Meadows – Echoes of an Avalanche

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Birds Will Sing For You, betyg: 5]

Göteborgsbandet Seaweed Meadows gör egentligen det mesta rätt. På sin debutfullängdare spelar de musik med i princip helt rätt avvägning mellan pop och rock, mellan ljus och mörker, mellan romantik och melankoli.
Ändå räcker inte det. Man måste göra lite fel också, något som bryter det förväntade. Något som sticker ut, något som bränner till. När man lyssnar på Seaweed Meadows får man exakt det man förväntar sig av ett indieband av deras typ. Så även om musiken är helt okej blir den ointressant, vilket inte är okej.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …