Monday , October 2 2023
Kung Fury

Kung Fury

Kitsch, kung fu och electro. Huvudpersonen i den nya svenska långfilmen Kung Fury är en rebellisk snut i Miami som får en utskällning av polischefen efter att ha brutit mot reglerna. Han lämnar in brickan och ger sig ut på eget uppdrag. Känns det igen?

Umeåregissören David Sandbergs projekt Kung Fury är en actionkomedi i klassisk 80-talsstil. När en vän till Miamisnuten Kung Fury blir lönnmördad av den fruktade kung fu-mästaren Adolf Hitler, bättre känd som Kung Führer, anlitar Kung Fury nördar för att med 8-bitsdatorer hacka honom tillbaka i tiden så att han kan hämnas på den tyske kampsportvirtuosen. Av misstag hamnar han i stället i vikingatiden. Assisterad av Thor själv och ridande på en dinosaurie (förstås) beger sig Kung Fury till Nazi-Tyskland för den slutliga uppgörelsen.

Allt detta givetvis till ett soundtrack av 80-talselectro och bitpop. För musiken står de svenska producenterna Lost Years och Mitch Murder.

Än så länge är bara en 30-minutersversion av filmen inplanerad. Finansieringen av den kompletta långfilmen sker genom Kickstarter. Vill du själv bidra till projektet, gör du det här.Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

I Am Boleyn & Dear Sara – “Taking My Time”

Nu över till ett intressant samarbete med potential att tilltala alla som gillar modern elektronisk …