Trummor & Orgel – Departure/Arrival

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Introspection / Cosmos, betyg: 8]

Att den gamla 60-talsduon, där Loffe Karlsson och Bo Hansson spelade just orgel och trummor, är den stora inspirationskällan är inget som Uppsalabröderna Anders och Staffan Ljunggren smyger med. Duon albumdebuterade för sju år sedan med sin självbetitlade skiva och gör nu sitt femte albumsläpp. Och precis som förebilderna håller man sig nästan enbart till de två instrumenten som ingår i bandnamnet, även om duon ibland har kryddat sin musik med exempelvis tamburin och andra småinslag här och där i musiken. Trots att musiken är instrumental och bara består av nämnda trummor och orgel låter det dock aldrig tunt eller tråkigt. Här har de dessutom tagit ut svängarna ytterligare och slänger in både gitarr och slagverk, och där musiken tidigare rört sig i ett gränsland mellan jazz och psykedelika har den nu blivit poppigare. Fortfarande byggs drömska ljudlandskap men melodierna har blivit tydligare, vilket bara gör musiken ännu bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …