Thermostatic gör comeback

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Bitpop gruppen Thermostatic grundades 2003 och utnämndes som numrets demoband i papperstidningen av Zero något år senare. Inspirerade av video- och dataspel från 80-talet och synthpopmusik släppte de 2005 sitt första album Joy-Toy som idag ses som en kultskiva i bitpopkretsar.

De utsågs som bästa nykomling på Scandinavian Alternative Music Awards. Deras senaste och troligen sista album kom 2008. I april 2010 annonserade gruppmedlemmarna att de längre inte arbetade med musik tillsammans och bandet var där med upplöst. Sista konserten ägde rum den 1 maj 2010.

Som Zero skrev i fredags så blinkade ordet “Continue?” på gruppens hemsida. Idag meddelar gruppens skivbolag att Thermostatic kommer att återförenas och spela live under skivbolagschefen Sebastian Hess födelsedagsfest den 18 oktober på Sticky Fingers i Göteborg.

Övriga band som kommer spela på festen den 18:e oktober är tyska Melotron och Universal Poplab. Ev en akt tillkommer.

Se uppdateringen av Thermostatics hemsida. Continue? www.Thermostatic.se

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …