The Happy Hippo Family – Summer Serenade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Jacqueline Music, betyg: 5]

Det största problemet med The Happy Hippo Family är att man inte får nåt grepp om bandet. I ena stunden levererar de härlig pop som sitter som en smäck, i nästa seglar de iväg åt ett annat håll och därefter tar de en tredje vändning. Det är spretigt och man får ingen uppfattning om vilka de är och vad de vill. Vill de något överhuvudtaget?
Nya singeln Summer Serenade är egentligen en ganska bra låt, men återigen vinglar bandet mellan stilar och riktningar, och lyckas göra det inom en låt. Vill man vara indie eller kommersiella? Lättlyssnade eller djupa? Vilka riktar de sig till? Till vilken värld vill de ta med lyssnaren? Frågorna hopar sig, svaren är få.

Om Webbmaster

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …