Saturday , June 22 2024

System Annihilated – Furor

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Discouraged Records / Sound Pollution, betyg: 4]

Efter att ha hört Christoffer Jonsson vråla sig igenom de åtta spår som Furor innehåller är jag rätt trött i huvudet. Minst sagt. Uttråkad blev jag långt tidigare. System Annihilated är ett band från Umeå som ägnar sig åt metalcore och det hela låter ungefär som metalcore brukar låta: ilsket, ofta relativt snabbt, mekaniskt, skrikigt, tämligen fantasilöst och allmänt ointressant. System Annihilated är varken bättre eller sämre än många av sina kollegor inom genren egentligen, så vet du med dig att du gillar stuk som detta bör du lyssna på bandet och inte på mig, för mig ger detta föga. Men visst är gruppen tajt och har ett musikaliskt driv, här och var faller jag för ett och annat riff dessutom, så du med ett tidigare intresse för testosteronstint röj går nog igång på Furor i större utsträckning än vad jag gör. Ha inga förväntningar på fantastiska melodier, spännande vändningar eller imponerande sånginsatser bara, för det kommer inte hända. Skulle du gå igång på detta kan du se norrlänningarna i sommar. Då ska killarna nämligen lira på Nemesis-scenen på Sweden Rock Festival, som är den minsta scenen för “lovande” unga band där. Men egentligen passar det här nedstämda stuket bättre på Metal Town i Göteborg. Där kan de nog gå hem i större utsträckning.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …