Saturday , February 24 2024

Silver Bell – Silver bell

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Serve Records, betyg: 5]

Göteborgskillen Emil Carlsson Rinstad har tidigare turnerat med bland andra Loney Dear och Maia Hirasawa, men nu debuterar han med egen musik. Pianoindie stod det i pressreleasen, och ja det kan stämma, även om det förekommer en mängd andra instrument.
Jag snor även formuleringen “skruvad och ömsint”, vilket också passar väldigt bra in på hur det låter.
Silver Bell har inte låtar som tar rakaste vägen till hjärtat, de snirklar och kränger, men samtidigt är det inte heller svårlyssnat. Det finns en avig och svårmodig indiekänsla som jag gillar, problemet är bara att låtarna inte håller hela vägen.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …