Blind Passenger – Zeitsprung

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Wannsee Records, betyg: 7]

Tyska syntbandet Blind Passenger ger ut en “pausplatta” mellan sin förra och nästa officiella släpp med nytt material. Minialbumet Zeitsprung innehåller gruppens versioner av kända/ mindre kända 80-tals artister så som Visage (versionen av “Fade to grey” – tillsammans med Modular Majesty som också medverkar på “Push” – är skönt tungfotad), Boytronic, Corey Hart, A Flock Of Seagulls och The Invincible Spirit. Resterande låtar på skivan är Blind Passengers egna kompositioner, här förevigade i liveversioner. Vad är vitsen med en skiva som den här då? Tja, förutom att vara en kärleksförklaring till några mer eller mindre kända/bortglömda syntband från genrens mest framgångsrika decennium så har Blind Passenger ett coolt släp i sitt sätt att framföra låtarna, vilket sätter bandets personliga prägel även på coverlåtarna. Sedan är det ju kul för den/de som inte känner till dessa band/låtar sedan tidigare att tyskarna lyfter fram och presenterar antikviteter som tål att antingen upptäckas eller återupptäckas. Sist men inte minst är Blind Passenger själva knappast något känt namn i Sverige, och har ni inte stiftat bekantskap med gruppen tidigare ger den här plattan möjlighet att göra det nu. Gruppen gör snygg musik, 80-talsretro i något modern uniform, och inget fel i det så länge killarna hanterar hantverket och skapar svängig musik. Och det gör Blind Passenger. Riktigt bra svängig musik, dessutom. Nu ser vi fram mot deras kommande album.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …