Saturday , January 28 2023

Agent Side Grinder – Hardware Comes Alive

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Complete Control Productions / Sound Pollution, betyg: 6]

Den 17 maj 2012 uppträdde Sveriges stoltheter Agent Side Grinder för en livepublik på Le Sonic i Lyon, Frankrike. Giget spelades in på en kassettbandspelare från 1978 och gavs ut som cd. Före turnén i Europa hade bandets kritikerrosade studioalbum Hardware getts ut och här får vi inte mindre än fem av låtarna från den plattan framförda live. Ytterligare fyra låtar fyller cd:n och visst låter det mörkt, hårt och riktigt bra om Hardware Comes Alive. Men när man har albumet som över hälften av låtarna är tagna ifrån känns kanske inte den här utgåvan som bandets allra viktigaste att ha i samlingen. Dock har den sina fördelar. Mellansnacket är delvis på franska, delvis på engelska och ibland blir det några ord på svenska också. Här finns en intensitet snarare än energi, som drar lyssnaren med sig in i mörkret och hjärtat av Agent Side Grinders elektroniska värld. Publiken verkar vara med på noterna, framförallt mot slutet. Jag passade själv på att se gruppen 2011 när de agerade förband till Clan Of Xymox på Debaser i Stockholm och kan intyga att Hardware Comes Alive ger en riktigt bra bild av hur Agent Side Grinder framstår och låter på scenen. På så vis är det här livealbumet fullt adekvat, men det känns mer som en uppvärmare inför nästa studioalbum än som en platta man till varje pris måste äga. Å andra sidan finns det ingen vettig anledning att inte köpa skivan heller. Det är trots allt jäkligt bra musik och klubbkänslan är intimt påtaglig.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …