Friday , December 1 2023

Progress startar sub-label

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Svenska skivbolaget Progress Production startar en sub-labeln Progress Origin. Första släppert blir Greens Resturant” The Non Essential”. Bolaget har tagit på sig att förvalta gamla släpp på ett sätt så att det möter dagens standard. Greens Resturant är mastrad av Håkan Åkesson som te x. jobbat med Bob Hund, El Rojo Adios (Titiyo) och har många år bakom sig på Sveriges kanske mest erkända mastringsfirma Cutting Room.

Progress Origin är tänkt att vara ett bolag för att bevara ett klassiskt kulturarv. Skatter som både de som var med då och alla nytillkommna skall kunna uppskatta. Progress har gett artisten full frihet att samla ihop sitt material. Och Greens Resturants Patrik Markusson har verkligen inte sparat på något. 40 klassiska spår i från 1985-1991 alla inspelade på en 4-kanalig portabandare nu äntligen klädd och förvaltad i 2000-talets kostym. Greens Resturant “The Non Essentinal” släpps första kvartalet 2013.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …