Karin Park & den svenska synthen

Efter releasekalaset för boken “Den svenska synthen” i Stockholm, är det nu dags för Göteborgarna att få fira. Det blir stort kalas för Bengt Rahms synthbibel på klubben Romo Night (Jazzhuset). Kvällen till ära gästar också electronica-stjärnan Karin Park.

Lite hålltider för kvällen
21:00 Mingel, storbildsvideo och bildspel ifrån boken.
23:30 Karin Park

JAZZHUSET (Göteborg)
120 SEK i dörren
18 år
21-03
Ticnet – www.ticnet.se

Om Karin Park
Karin Park debuterade 2004. Hon vann norska spillemanspriset (motsvarande svensk Grammis) i kategorin Årets Nykomling samma år.

Efter utgivningen av Karin Parks andra album Change Your Mind (2006) utvecklades Karin Parks musik i en ny mörkare och mer beat-, och synth-baserad riktning.

Nu är hon framme vid sitt fjärde album, “Highwire Poetry” (2012) där hon samarbetat med med bl.a. Christoffer Berg (känd för sitt arbete med The Knife och Massive Attack). Ljudbilden har beskrivits med flera ofta motsatsvis förekommande karaktärsdrag såsom “electro-analog”, “ny-retro” eller som “industri-pop”. Karin Parks nya musikaliska riktning har också jämförts med Fad Gadget, Gary Numan (som Karin Park också turnérat tillsammans med), Depeche Mode och The Knife. Karin Parks karaktäristiska röst har också jämförts med Karin Dreijer-Anderssons och Björks. Själv har hon i intervjuer jämfört sig med Grace Jones.

Karin Park arbetar även som modell. Hon har även gjort soundtrack till, samt spelat en roll i den Norska filmen Skjult (2009).

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

vnv nation, 2015

Festivalen Electronic Summer slutsåld

Med en dryg vecka kvar till Electronic Summer meddelar arrangören att festivalen är i stort …