Monday , August 15 2022

Anathema – Weather Systems

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, KScope / Playground, betyg: 6]

Mycket har hänt sedan Anathemas mörka, doom metal-inspirerade nittiotalsplattor. Idag ägnar sig Liverpoolbandet åt melodiös och förhållandevis lättsmält musik, som (i brist på bättre beskrivningar) skulle kunna kallas “progressiv gothpop”. Kvintettens nionde studioalbum, Weather Systems, leder tankarna till såväl All About Eve (om någon nu kommer ihåg detta kultband) som Marillion och Paradise Lost (åtminstone i de sistnämndas snällare stunder). Plattan är välproducerad, snygg och behaglig att lyssna på. Men även lite småsömnig. Kraftfulla, hårt rockande “The Storm Before the Rain” och vackra, folkpopiga “Lightning Song” sticker ut, men resten av albumet svävar runt i ungefär samma stämningsläge. Weather Systems bjuder inte på speciellt många djärva infall, men är en skön skiva att drömma sig bort med.

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …