Saturday , July 13 2024

Marilyn Manson – No Reflection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[singel, Cooking Vinyl, betyg: 5]

Jag har stor respekt för Marilyn Manson. Han är en välkommen vagel i ögat på de amerikanska republikanerna, en duktig historieberättare (hans bok The Long Hard Road Out Of Hell är bitvis mycket underhållande) och gör roliga intervjuer (mötet mellan Manson och Jonas Gardell i Fredrik & Filips “Söndagsparty” är ett litet stycke modern tv-historia). Rent musikaliskt har jag emellertid aldrig varit speciellt imponerad. Visst har den välsminkade Ohio-sonen gett oss ett par fina låtar, som “The Beautiful People” och “The Dope Show”, och visst var hans flirt med den berlinska burlesken på The Golden Age of Grotesque kreativ, men i grund och botten har jag alltid betraktat honom som en b-version av Trent Reznor. Den nya singeln, No Reflection, ändrar inte denna uppfattning. Låten leder tankarna till Nine Inch Nails och Rammstein, men saknar såväl de förstnämndas dynamik som de senares bombastiska dramatik. Marilyn Manson är en stor underhållare, men hans briljans når inte riktigt fram genom det begränsade cd-mediet. Inte desto mindre väntar jag med spänning på den kommande fullängdaren. Hur kan egentligen hans samarbete med Johnny Depp tänkas låta?

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …