Friday , December 1 2023

Bête Noire – Megatropolis

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[ep, , betyg: 7]

Linköpings lastbaraste lebemän, Tobi och Bill Krado i Bête Noire, fortsätter att renodla sitt recept på melodramatisk elektropop i Lustans Lakejers tradition. Precis som i Ingmar Bergmans klassiska film Det sjunde inseglet verkar döden gå vid den östgötska men ändå så kontinentalt kosmopolitiska duons sida. På debut-ep:n En förlorad värld sjöng de att “Döden blir min vän” och på aktuella Megatropolis finner vi “Dansa tills döden hämtar dig”. Musiken, däremot, spritter av liv. Det är dansgolvssynth med stark radiokänsla och självklara melodier. Vad blir nästa steg efter ep-trilogin? En fullängdare, livebootleg eller varför inte en mixsamling? Jag bjuder på titeln: Mix Megatropolis.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …