The Search – The search or connection contact and community

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Dance Macabre, betyg: 5]

Uppsalabandet The Search bildades 2000 och släpper nu sin femte skiva. Själva jämför de sig med band som The Mary Onettes och Shout Out Louds, men jag som varit med ett tag i gemet hör snarare referenser till den alternativa popen som kom från England och Australien på 80-talet. Gitarrerna, den drömska ljudbilden och sången som liksom flyter lite ovanpå. Allt det som fanns hos band som The Smiths och Hunters & Collectors hör jag även hos The Search, om än i lite modernare tappning.

Det är inte riktigt min kopp te, jag tycker musiken ofta blir lite för luddig och vag och vill ha låtar som går mer rakt på mål. Samtidigt har jag svårt att komma med några större invändningar, The Search gör trots allt sin grej ganska bra. Och i “The Heart is a Lonely Hunter” släpper de alla tyglar och får till en riktigt fet prakthit.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …