Rob Coffinshaker – Dark Rollin´ Skies

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Lightning Records, betyg: 7]

Robert Fjällsby med sin mörka, Johnny Cash-liknande röst, har tillfälligt tagit paus från sin grupp The Coffinshakers och spelat in denna vinyl-ep som getts ut i 666 ex, varav 66 är blodröda och inkluderar ett svartvitt foto på sångaren. Resterande upplaga består antingen av svarta, vita eller genomskinliga skivor. Det gäller alltså att skynda sig för den som vill ha ett ex av ep:n över huvud taget. Men den stressen är plattan värd. Rob Coffinshaker framför nämligen fyra låtar, varav han skrivit tre själv. Det är (givetvis) mörk, lugn, atmosfärisk och sorgset vacker countrymusik som strömmar ur högtalarna, som om Liemannen själv plockade på gitarrsträngarna och befann sig i studion när plattan sattes på pränt. Förutom det fina titelspåret heter sångerna “Stone is very, very cold”, skriven av Priscilla Paris, “Henry Green” som är en morbid berättelse i traditionell dräkt och den aningen snabbare “In the pines” som kanske låter mest Johnny Cash av samtliga spår här. Vi som har hört The Coffinshakers och Rob tidigare blir inte direkt överraskade av Dark Rollin´ Skies, men nog innehåller skivan fyra snygga spår och man hör gärna mer av mannen och hans musik när de sista tonerna klingar ut. Country förknippar jag generellt mest med sommaren, men Dark Rollin´ Skies är som sin titel istället perfekt för den regniga, mörka hösten. Även ni som inte fattar country, men som gillar exempelvis Nick Cave, bör ge den här killen och hans ep en ärlig chans.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …