Karin Inde – Monsters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ingrid Sounds / UNS, betyg: 5]

Monsters är Karin Indes fjärde soloplatta och det har gått lång tid mellan dem: När Som Helst släpptes redan 1995, Short Walk kom 2001och Immune 2008. Monsters är inspelad i Studio Cobra i Stockholm och Martin Hederos har producerat, spelar klaviatur och är medkompositör till “Way you dance”, “Awake”, “Weather” och “Burn”. Dock inte till “Start a band” som jag tveklöst tycker utmärker sig mest och är allra bäst av samtliga låtar här. Hade alla skivans spår varit lika bra och egensinnig som den hade Monsters varit en ren succé i min bok, men så är det tyvärr inte. Jag har lyssnat igenom Monsters en mängd gånger, utan att riktigt få grepp om materialet. Det känns lite märkligt med tanke på att jag generellt brukar uppskatta indie/alternativpop av det här smått experimentella slaget, men det är alltför sällan låtarna sätter sig eller griper tag på djupet. Monsters är absolut ingen dålig skiva, men så många monsterlåtar innehåller den tyvärr inte, och det är enbart där svagheten ligger. Framförandet, atmosfären och produktionen har jag absolut ingenting emot. Men då låtarna alltför ofta rinner rakt igenom spelar det mindre roll. “Start a band” är det gyllene undantaget, den juvel som sätter sig omedelbart och fortsätter sitta kvar långt efter att skivan tystnat. Sedan är inte “Weather”, “Praise & blame” eller “You love (and I love it)” tokiga heller, men resterande innehåll kan jag både ha och mista egentligen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …