Tuesday , December 5 2023

Rebecca & Fiona albumdebuterar

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Kompisarna och dj-duon bestående av Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick har på mindre än 18 månader blivit “Rebecca & Fiona” med hela svenska folket. Efter att ha släppt tre framgångsrika singlar sedan juni 2010, Luminary Ones, Bullets och nu senast dubbelsingeln If She Was Away / Hard, har alla fått en relation till tjejerna. På den här tiden har de hunnit med mer än vad vissa bara vågar drömma om.

Rebecca & Fiona har haft mer än 100 spelningar runtom i Sverige, Norden och Europa. De har vunnit kristallen för sin tv-serie i kategorin “Reality”, en historisk händelse som första webb-baserad tv-serie. De har spelat två gånger på Ibiza på världens största klubb “Privilege” tillsammans med världens största DJ, Tiësto. De har sålt både guld och platina med Bullets och snart If She Was Away / Hard. Singeln Bullets är en av de mest spelade låtarna på svensk radio i år. Tjejerna har öppnat för Robyn på hennes Europaturné och blivit signade av Europas största bokningsagentur för DJ:s, “Mainstage Artists”. Dessutom har Rebecca & Fiona gästat på amerikanska house-giganten Kaskades senaste singel “Turn It Down”.

Nu är det alltså dags för debutalbumet, med den givna titeln “I Love You, Man!”. Albumet är producerat av Rebecca & Fiona och co-producerat tillsammans med Adrian Lux (känd för “Teenage Crime” och andra house-hits) och Carli (Savage Skulls/Staygold/Robyn/Crookers). Albumet släpps den 16 november, och peppen är skyhög.

Annons