Thursday , August 18 2022

Code 64 – Deviant

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[ep, Progress Productions / Border Music, betyg: 5]

Efter den av mig åtta poängs belönade cd:n Trialogue (2010) släpper nu Progress Productions en digital EP med Code 64, Deviant. EP:n innehåller radio edit på “Deviant” samt remixar på denna och “Oblivion”, två av låtarna från “Trialogue”.

Överraskningen är “Deviant (Sorrowful Angels Remake)”, en helt ny rockversion av låten som visserligen är helt okej men inte riktigt tilltalar mig personligen. Desto bättre gillar jag remixen av Parralox på samma låt. De övriga ger ingen märkvärdigt saftig smakexplosion och sminkar inte fram originalet “Deviant” på ett sätt som låten skulle vinna på.

Oblivion (Frequencer Remix) är en lugnande metamorfos som stabiliserar EP:n och gör den till mitt förstahandsval av alla låtarna.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …