Sectu – Inundate

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Vicisolum Production / Sound Pollution, betyg: 6]

Ibland är Sectu lika tunga och mörka som tankarna torde vara hos den som står inför ödet att bli begravd levande. Trummor och bas mullrar som åska, Stefan Lundgrens growl är djup, mörk och underjordisk, gitarrerna fräser iväg toner som om de tävlar med ett urspårat X- 2000 i nedförsbacke och hela Inundate är som ett brutalt monster av rått kött och demoniskt herravälde från helvetet. Bandet bildades ursprungligen 2005 av Lundgren (Necromicon, Mörk Gryning Sobre Nocturne) och då under namnet Cimmerian Dome. Ett bättre namn än Sectu, om ni frågar mig. Speciellt med tanke på de blytungt doomiga passagerna som infinner sig här och var i musiken. Trummisen Calle Bäckström från CB Murdoc klev på innan gruppen lirade på Metaltown 2008 och de övriga medlemmarna idag är Anders Exo Ericson på gitarr och Erik Arkö på bas. Inundate är knappast en platta jag skulle lyssna till dagen, men det finns något rått, skitigt, emellanåt vemodigt och barbariskt fläskigt över framförandet och produktionen här som tilltalar mig. Musikens själva urkraft känns egentligen mer påtaglig och minnesvärd än själva låtarna. Jag måste således vara på rätt humör för att skruva upp volymen och skrämma grannarna med Sectus brutalitet, annars funkar det inte. Albumets bästa spår i mitt tycke är “Storms” där tyngden är makalös, gitarrfigurerna snygga och flytet mellan de tunga och snabba partierna sitter lika säkra som en kollision mellan en racerbil och bergsvägg.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …