Sunday , August 14 2022

Monovibes – Reflections From The Back Row

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Pitchfork Street Records, betyg: 4]

Monovibes är ett electropopprojekt från Göteborg skapat av låtskrivaren och sångaren Gustaf Fredrik Nero samt producenten Daniel Muhr där deras samarbete smälter samman i “Reflections From The Back Row”.

Det mest positiva och intressanta på den här skivan är Neros röst som är ganska utmärkande och vacker. Själva Monovibes-soundet ser jag inget unikt med alls. Ett ganska alldagligt resultat som känns igen med restsmulor från Depeche Mode, De/Vision , The Mobile Homes och gamla goda Camouflage där de bägge sistnämnda mest slår igenom på låten “Angel” och det, ganska påtagligt. “I Need Perfection” och “In Your Mind” är de låtarna som tilltalar mig mest. I övrigt känner jag inga riktiga “vibes” från skivan. Det kan ofta börja bra men sen rinner det ut i sanden. Eller så blir det tråkigt. Eller, så är melodierna konstigt konstruerade och sitter inte där de skall tycker jag på ren intuition. Hursomhelst, det är något som inte synkar rent melodiskt och med ackordövergångarna samtidigt som det tenderar att bli tråkigt.

Ett starkare låtmaterial hade absolut höjt skivan till ett högre betyg. För det är inget direkt fel på basingredienserna.

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …