Friday , August 19 2022

Sound Sequence – Climbing The Mountain (1997 – 2007)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[album, Progress Productions / Border, betyg: 9]

Martin Rudefelt är utrustad med flerdimensionella musikaliska egenskaper som konsekvent föder remarkabel musik. Under artistnamnet Cryo ger han sig hän med en hårdare attityd men här kastas man istället in i ett följsammare och poppigare flöde.

Omedvetet blundar jag och känner mig in i musiken på samlingsmaterialet i Climbing The Mountain. Lidelse och melankoli kröns av sköna svävande, luftiga och utdragna toner. Jean Michel Jarre gör sig påmind men också Vangelis. Och i “I'm In Control”, en instinkt av Bryan Ferry.

Det går inte att lyssna på den här skivan utan gåshud. Att älska den fullt ut, går desto bättre. Den är så full av syretillförsel och oförfalskade atmosfärer. En pulserande harmoni rakt igenom där det musikaliska hantverket klättrar synkroniserat med sköna basslingor och urläckra melodier.

Anmärkningsvärt är hur albumet påverkar mig emotionellt. Martin Rudefelt sjunger även utan “rösttillbehör” vilket låter skitsnyggt och riktigt sexigt. Skivans bästa låt är naturligtvis “I'm In Control” som följs åt av “With Open Arms”, “Confusion” och “You”.

Vansinnigt bra hela vägen och en skiva att vrida ur till sista droppen.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …