The Bell – Great Heat

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Badman Recordings, betyg: 6]

Fler och fler svenska band har hittat en genväg till att slå i USA, nämligen genom att få med sin musik i olika tv-serier. Stockholmstrion The Bell är ett sådant band och har haft med låtar ibland annat Vampire Diaries, Jersey Shore och Greek.

Men gruppen hörs på skivor också. Debuten Make some quiet kom 2007 och nu är uppföljaren här. Musiken är poppig med taktfasta beat och en hel del synthinslag. Det låter riktigt trevligt, men ännu trevligare för en gammal Skellefteåpop-diggare som jag är att se att den forna Hardy Nilsson-sångaren Janne Pettersson fortfarande är i farten.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …