Stum, nytt lovande electropopband

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Electropopbandet Stum bildades redan 1999 av David Engdahl och Daniel Sidevärn som i den bistra vardagen i Östersund började skriva musik ihop i rent terapisyfte. Eller som de själva beskriver det: “Det var både billigare och enklare än att ställa sig i kö till den svenska psykvården.”

Bandet var ursprungligen ett hårt ebm-band vid namn Industrijugend, men när duon skrev en synthballad, ändrades musikinriktningen mot electropop. I samband med det bytte de även ut bandnamnet mot det mer passande Stum.

Första singeln, från debut-ep:n Extra Play, är en electropopversion av Kings of Leons grammynominerade listetta “Sex on Fire”. Den första videon till låten har censurerats av YouTube, så vi får vänta på en ny version.

Debut-ep:n släpps på Megahype Music den 27 april.

Låtarna är:
01 Sex on Fire
02 Start a Fight
03 Dead inside
04 Panic
05 A Sigh Too Deep

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …