Emerald Park – Reality Bites / Someone To Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, AF-Music, betyg: 7]

Tidigare har jag inte helhjärtat imponerats av Emerald Park, men med den här tvåspårssingeln börjar det kännas som att gruppen närmar sig ett mer eget uttryck än vad jag har hört dem åstadkomma förut. “Reality bites” som inleder är sorgset mörk och vemodigt vacker med en enkel melodi, en text som är lätt att relatera till och en refräng som man minns även efter att musiken tystnat. Och “Someone to love” som avslutar med stråkar, fin sångmelodi och en text om den kollision som kan ske när den ene söker sex och den andra vill ha kärlek, ger samma melodiska kickar. The Smiths ande vilar över låtarna, men här har Emerald Park hittat ett uttryck som passar dem själva, som känns hyggligt personligt och som jag intensivt hoppas att de kommer hålla sig till även framöver. Det är ingen enkel sak att skriva så här simpla men ändå så direkta och tilltalande låtar och sångmelodier. Både “Reality bites” och “Someone to love” är som två små hits, oavsett om de blir några listklättrare eller inte, och det här bådar mycket, mycket gott för den fullängdare som ska släppas i höst. En härlig och något oväntad överraskning från de skånska slätterna, måste jag tillstå.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …