Tuesday , December 5 2023

September – Love CPR

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Catchy Tunes/ Sony, betyg: 4]

Petra “September” Marklund slog igenom på allvar i Sverige när hon medverkade i tv:s “Så mycket bättre”. Där framförde hon en del låtar som även hamnat som bonusspår på Love CPR, nämligen Petters “Mikrofonkåt” – här finns även den engelska versionen kallad “Me and my microphone” – och Eldkvarns “Kärlekens tunga”, Di Levas “Vem ska jag tro på” och Lasse Berghagens “Teddybjörnen Fredriksson”. Dessa ligger mot slutet på skivan, som allt som allt innehåller hela nitton spår. Rätt saftigt att ta del av får man säga, men September-fansen jublar säkert högljutt. Love CPR är sångerskans fjärde fullängdare och den första hon själv skrivit material till. Det handlar först och främst om stompig, lättlyssnad eurotechno som lätt går hem på Finlandsfärjor, lågstadiediscon, kommersiella radiokanaler och mindre kreddiga klubbar med faiblesse för folklig mainstreampop. Det hela är kommersiellt så det förslår, men knappast spännande eller musikaliskt nydanande. Ingen kan dock ta ifrån September det faktum att hon är en utmärkt sångerska, men jag tycker att det är lite synd att hon använder sin talang till att jaga hits istället för att uttrycka någonting mer djuplodande. Det är inget snack om att den här plattan kommer sälja som fan, så man får väl se uppdraget som genomfört, men det är inte mycket här som kommer stanna i mitt minne och ingenting som fyller mitt hjärta. Men Septembers bankkonto kommer med all säkerhet att fyllas istället.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …