Thursday , July 25 2024

Mobster – Master and Servant

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Amty Records/ Sound Pollution, betyg: 7]

Skånska Mobster visar med nya singeln vad vi redan visste: att en bra låt alltid håller, bara den nya designen den presenteras i har skapats med kärlek och omtanke. “Master and Servant” var den första Depeche Mode-låt jag verkligen gillade helhjärtat och när Mobster gör ska av den känns förvandlingen helt naturlig. Originalets dekadenta mörker må vara försvunnet för att bli lekfull dansglädje istället, men det är vitsen med covers som jag ser det: att förändra dem till någonting de aldrig riktigt varit förut och exponera nya, oväntade sidor. Singeln innehåller ytterligare ett par låtar, nämligen “Sugar and Ice” från albumet Rough and Ready och den mångsidiga klubbremixen på utmärkta “Painted Jezebel” som fortsätter att hålla dansskorna på plats och tårna upprymt sprattlande i dem. Mobster är ett band jag gärna stiftar närmare bekantskap med efter att ha tagit del av den här svängiga och proffsigt framförda singeln. Innehåller fullängdaren samma kvaliteter som här måste den nämligen vara en perfekt partyplatta, oavsett om festen sker på klubben eller i vardagsrummet hemma.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …