Monday , August 15 2022

Kokong – Science Loves Pudding

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Gramtone, betyg: 6]

I Norrköping finns en musik- och konstnärsförening som heter Grammofon. De driver även det lilla skivbolaget Gramtone, som inriktar sig på att ge ut musik som har svårt att få uppmärksamhet på andra håll. Det kan handla om allt från trettiotalsjazz till electrosoul. Ett av de nyare tillskotten är Kokong, som nu debuterar med Science Loves Pudding. Bandet består av två killar som har målet att skapa musik utan några ramar. Själva beskriver de sina låtar som en blandning av sex och sudoku, vad det nu innebär.

Jag skulle snarare beskriva musiken som en mix av grunge och konstmusik. Tungt gung, hårda gitarrer och ilsket muller utgör grund, men fuckas upp av konstiga takter, udda ljud och märkliga toner som bråkar och stör. Som om Chris Cornell blivit utslängd från en cirkus och kryper hem halvpackad i rännstenen. Intressant och annorlunda, och faktiskt inte så illa.

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …