Thursday , June 20 2024

Boeoes Kaelstigen – Tanum teleport

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Adrian Recordings / Border, betyg: 5]

Efter två vinyl-12:or och ett gäng remixer har jag fortfarande inte listat ut hur man uttalar namnet. Nu är debutalbumet här och som man anade handlar det även denna gång om minimalistisk techno nånstans mellan smygande electronica och rytmiska dansgolv. Extravagant och introvert på samma gång. Gåtfull men även öppen som en bok. Stilig men ruffig i kanterna. Ständigt lite av två världar. Det gör det svårt att tydligt kategorisera musik, att stämpla den och låsa in i ett fack, men det är samtidigt också styrkan.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …