Monday , October 2 2023

Boeoes Kaelstigen – Tanum teleport

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Adrian Recordings / Border, betyg: 5]

Efter två vinyl-12:or och ett gäng remixer har jag fortfarande inte listat ut hur man uttalar namnet. Nu är debutalbumet här och som man anade handlar det även denna gång om minimalistisk techno nånstans mellan smygande electronica och rytmiska dansgolv. Extravagant och introvert på samma gång. Gåtfull men även öppen som en bok. Stilig men ruffig i kanterna. Ständigt lite av två världar. Det gör det svårt att tydligt kategorisera musik, att stämpla den och låsa in i ett fack, men det är samtidigt också styrkan.

Om Webbmaster

Kolla även

Johan Baeckström – “Forever in Here”

Sveriges svar på Vince Clarke, Johan Baeckström, som nått framgångar med både Daily Planet och …