Duffy – Endlessly

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Polydor / Universal, betyg: 7]

Det tog ett par år för Duffy att följa upp miljonsuccén med Rockferry och visst har nyhetens behag hunnit lägga sig något. Men Endlessly lär inte göra någon besviken, såvida man inte haft högre krav än mer av samma. Och varför skulle man ställa förväntningarna annorlunda än så? Förnyelse känns inte relevant i Duffys fall. Rockferry var en grym retroplatta och även om Endlessly är aningen svagare, så är den en fullt tillfredsställande uppföljare. Snygga, sorgsna soulballader blir till promenader på glänsande regniga, nattliga och asfalterade gator i stråkförsedda örhängen som “Too hurt to dance”, “Don´t forsake me” och “Breath away”. De lugna höjdpunkterna samsas med snabbare discospår som självklara singelutgåvan “Well, well, well”, “My boy” och “Lovestruck”. Duffys originella röst är intakt, framförandet utmärkt och blev du kär i den tidiga 60-talismen förra gången lär du bli förälskad även i Endlessly. Besviken blir jag egentligen bara på skivans längd. Tio låtar på cirka en halvtimme känns lite snålt efter över två års väntan, men det kommer säkert en utökad version så småningom, precis som det gjorde med Rockferry. Med ett undantag – “Girl” – har Duffy och Albert Hammond skrivit och producerat skivans samtliga spår och väldigt få låtar känns som utfyllnad. Endlessly är således ytterligare en läcker och charmig nostalgitripp till flydda tider.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …