Flux – Claws And Teeth

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Inga Karlsson)

[ep, Electric Fantastic Sound, betyg: 4]

En känsla av brittisk electropop slår till. Men Flux härstammar från Finland och levererar med den nya singeln “Claws and Teeth” ett remarkabelt lättsmält och kommersiellt gångbart stycke electro, där Salla Rimmi besitter en central position som kärnfull vokalist. Intressantare är låt nummer två “So Much For Your Promises” som känns enkel men långt mer aptitretande än “Claws And Teeth”, både i sång och melodi samt hur den växer och avtar. Men det räcker inte hela vägen och de bägge låtarna bär inte upp Sallas kristallklara röst som de borde då sångerskan förtjänar kompositioner i stil med Schillers. Med en sådan paradvokalist borde bandet alstra vassare elstötar än dessa två slätstrukna kreationer som för övrigt körs om av brittiska electropopband på ett mer spännande sätt.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …