Burn – Rock Royale

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Burn Music / Dead Frog Records, betyg: 6]

Glöm ord som “moderna” och “nyskapande” om du får för dig att upptäcka Burn. Med en hörbar inspiration från tidiga Kiss och Alice Cooper, men oftare jämförda med The Hellacopters, levererar Göteborgsbandet en inte alls tokig, hård rock n roll på debutalbumet. Och visst är det en ohämmad retro-orgie som exploderar i ansiktet på dig när du matar cd-spelaren med Rock Royale, såväl när det gäller gitarriff som det sound Peter Dolving (The Haunted) producerat. Dolving körar och sjunger även lead på “Oh!!”. Visst har Burn en bra bit kvar för att komma i närheten av förebildernas klassiska låtar och skivor, men av de tio spår som lanseras här är i alla fall mer än hälften fullgoda alternativ till en tidsresa bakåt. Med artistnamn som Pirata (bas och sång), Danny Gold (gitarr och körsång), P. Pistolero (piano, tamburin och körsång) och Fredd (trummor och körsång) både ser och låter bandet – ja, förutom Fredd då – ut som om de just kommit ut från den tidiga glamrockens omklädningsrum. Och ska man nu satsa på den här bagen och framstå som övertygande ska man givetvis se lika cool ut som man låter. Halvblessyrer gynnar ingen, då halva nöjet är en explosiv och teatralisk show. Jag tror att Burn kan bli en kraft att räkna med framöver, ett band som kan dra en tämligen bred publik, om de nu bara finslipar imagen och sina låtar. Personligen har jag blivit klart taggad att höra mer av dem och gärna se bandet live också.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …