Wednesday , July 24 2024

MF/MB/ – Folded

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Adrian Recordings / Border, betyg: 7]

Säga vad man vill om Malmöbaserade Bollnäsgruppen MF/ MB/ men nog vågar de ta ut svängarna alltid, utan att för den skull inkräkta på den syntiga krautpopkänslan. Däremot blir det hela lite ojämnt ibland, men med tillräckligt många höga toppar under bergsbestigningen för att skivan ska vara prisvärd. Jag tänker på “Seconds away”, “Tune on”, “1000 times”, “The window” som var första spåret jag föll pladask för, “A beautiful sigh” och “Heat like this” (vars komp påminner om en stukad version av The Doors “Light my fire”) som samtliga tillhör dessa älskvärda höjdpunkter. Men det finns ett par till. Inte minst singellåten “The big machine” som släpptes i våras. Nya singeln “The grand chase” imponerar däremot inte alls på mig, och valet känns lite märkligt, med tanke på alla alternativ som kunde ha släppts istället. Och på tal om att släppa saker, ska visst varenda låt på skivan ges ut som videos också, vilket är ett intressant grepp som tycks ligga i tiden nu. Det är visserligen svårt att säga vad rörliga bilder ska kunna tillföra musiken, men vi får väl se. Som debutalbum betraktat har Victor Nilsson, Joakim Lindberg, Sebastian Hedberg, Christine Björk och Erik Nilsson lyckats mycket väl med Folded. Det blir inte lätt att leva upp till förväntningarna med nästa platta, men förhoppningsvis har man kreativitet över till den också. Folded är i alla fall en diamant.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …