Lumina – Lumina

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Egen Produktion, betyg: 5]

Andra skivan från detta sju personer starka Falkenbergsband, och den här typen av recension är svårast att skriva. Lumina är nämligen ett trevligt band som jag gärna har på medan jag diskar eller pysslar med annat. Bandet spelar hemtrevlig pop med mjuk sång och mjuk ljudbild, helt okej på alla sätt. Bra melodier, bra framfört och det finns egentligen inget att klaga på, man trivs i Luminas sällskap. I något enstaka spår drar de även upp elgitarrerna och rockar på en aning.

Samtidigt lider de av samma brist som många andra band, den slitna klyschan om att musiken inte “sticker ut”. Jag har svårt att tänka mig att jag en dag går på stan och tänker: “jag måste hem och lyssna på Lumina – nu!”.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …